Comparteix! CICPAC Comisió Interlocutora de Protectores d'Animals de Catalunya

La importąncia d'identificar i censar el nostre animal

La identificació dels animals és una eina fonamental per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonament.

La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot Catalunya. Un cop identificat l’animal es dona d’alta al Registre General d´Animals de Companyia de la Generalitat de Catalunya (ANICOM), segons el Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril de protecció d’animals en els seus articles 14 i 15.

El microxip és el DNI de l’animal de companyia i la millor manera de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d'un 90% si està identificat i en cas que no ho estigui aquest xifra es reduiex al 15%.

Els beneficis de la identificació

Senzilla i ràpida col·locació. - El microxip és de grandària similar a un gra d'arròs i s'instal·la amb un aplicador estèril i de manera subcutània a l’animal, sense necessitat d’anestèsia.

Estandarditzat i fiable. - Mitjançant un aparell lector es disposa de les dades del propietari. La distribució de lectors és molt extensa ja que en l'actualitat, no només mantenen una àmplia estructura de lectors les administracions autonòmiques, i les clíniques veterinàries sinó també la majoria d'entitats protectores, agents de l’autoritat i tots els ens relacionats amb el món animal.

Durador. - Els microxips van recoberts per una càpsula de vidre bio compatible que garanteix la seva innocuïtat. Els microxips estan preparats per durar tota la vida de l’animal.

Localització del propietari de l'animal. - El microxip està preparat per contenir un codi alfanumèric que permet accedir a la informació del propietari de l'animal, que s'emmagatzema en una base de dades. Actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és de molta importància per a l'efectivitat del sistema.

Cens:

També és important i obligatori censar a l'animal, és a dir inscriure al nostre animal de companyia com a ciutadà al registre censal del municipi on residim. La inscripció es realitza a través de l’Ajuntament del municipi i aquesta es dona d’alta al Registre General d’Animals de Companyia corresponent. És important també actualitzar les dades del cens quan l'animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

 Censo


Una opció afegida i també obligatòria per la qual molts propietaris opten és la de la col·locació d'una xapa al collar de l'animal amb un número de telèfon del propietari i indicant que aquest està identificat amb microxip.

Actualment a Catalunya existeixen dos registre el Registre General d’Animals de Companyia de la Generalitat de Catalunya, l’ANICOM que és obligatori i l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia del Consell del Col·legi de veterinaris de Catalunya, AIAC que és opcional.

 • 8 feb 2017

  6a. CAMPANYA SOC RESPONSABLE

  6a. CAMPANYA SOC RESPONSABLE

  Comença la 6a edició de la campanya Sóc Responsable de FAADA per identificar i esterilitzar animals de companyia a preus reduïts. A partir del dia 1 de febrer, els ciutadans de Catalunya i Madrid ja poden inscriure’s a la web www.socresponsable.org per poder i...

  Llegir complert

 • 18 ene 2017

  RESOLUCIÓ FINAL DEL TRIBUNAL CATALĄ DE DEFENSA DE LA COMPETČNCIA

  RESOLUCIÓ FINAL DEL TRIBUNAL CATALĄ DE DEFENSA DE LA COMPETČNCIA

  El Novembre del 2014, la Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya(CIPAC)) va interposar una denúncia a l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) contra el Consell del Col·legi de Veterinaris de Catalunya (CCVC) i el Col·legi Ofic...

  Llegir complert

 • 18 oct 2016

  Reubicados 7 cachorros de cane corso procedentes de un criador ilegal

  Reubicados 7 cachorros de cane corso procedentes de un criador ilegal

  El pasado 27 de septiembre los Mossos d’Esquadra de Medi Ambient contactaron con laCIPAC -Comissió Interlocutora de Protectores d'Animals de Catalunya,  para solicitar colaboración para la reubicación de 7 cachorros de cane corso procedentes ...

  Llegir complert

 • 26 jul 2016

  CAMPANYA "POSA'M EL XIP"

  CAMPANYA

  La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa una campanya sobre la identificació d'animals de companyia "Posa'm el xip". Després de molts anys de sol.licitar des de la CIPAC a la Generalitat una campanya record...

  Llegir complert

 • Cada any
  s’abandonen
  més de 30.000
  animals de
  companyia a
  Catalunya
  Molts acaben
  morts o malvivint
  al carrer i d’altres
  acaben saturant
  les gosseres
  El 25% dels
  gossos i el 47%
  dels gats que
  entren als centres
  són cadells
  menors de 4 mesos
  L’entrada d’animals
  als centres es
  produeix durant
  tot l’any, no
  només a l’estiu
  CIPAC
  Disseny: disnotwork.com | Programació: tunait